sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Ihana Suomi

Itsenäisyyspäivä meni jo, mutta tiesin, että jokainen seurailee mekkoja niin tarkasti, että voin olla pikkusen myöhässä tämän postauksen kanssa. Täällä ei seurailtu mekkoja, mutta Suomenlippu on korkealla joka päivä. Arvostus on varmasti yksi tärkeimmistä asioista mitä vaihdossa oppii! Kun näkee maailmaa ihan toisesta näkökulmasta, huomaa kuinka hyvin asiat on Suomessa. Kouluruoka ja koulutus on ihan huippuja, lääkäri palvelut, äityyslomat ja kaikki mitä hyvinvointivaltio pitää sisällään. Nostan suuresti hattua niille, jotka sen on saanut toimimaan ja on hurjaa, että jotkut haluavat sen itsekkyydellään ottaa pois. Joka bussireissulla täällä on joku nainen vauva kainalossa myymässä karkkeja 25 sentillä. Perus palkka on noin 300 dollaria kuussa ja koulumaksut hurjia. Kirjat pitää tietenkin ostaa ala-asteellekkin itse. Ei ole itsestäänselvää, että äiti menee aamulla herättämään lasta kouluun. Jos ei ole rahaa käydä koulua niin lapset otetaan mukaan töihin. Lapsia ei voi päästää kaduille leikkimään ja pelaamaan koripalloa ilman vanhempia. Suomalaisena ei uskoisi, että leikkiminen kadulla voi olla vaarallista ja olen iloinen, että lapsena sain juosta pitkin pihoja leikkimässä keppihevosilla ja juoksemassa pulkkamäkeä ylös minkä ehdin.  Olen ylpeä Suomalainen.
 
Silti vaikka vaikuttaa, että Suomessa on kaikki hyvin ja muut maat pitää sitä ihanteena, johon koettaa pyrkiä, niin miksi ihmiset täällä on onnellisempia? He eivät saa puoliakaan niin paljon kun me saadaan Suomessa, mutta ovat huolehtivia, sydämmellisiä ja avoimia. He laittavat toisten edut omiensa edelle ja elävät onnellista elämää. En ole montaa töykeää ihmistä täällä nähnyt ja kaikki auttaa.
 
Olkaa ylpeänä suomalaisia ja arvostakaa pieniä asioita. Suomessa on kaikki paremmin kun hyvin ja siitä pitää nauttia, ei valittaa.
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti